Thursday, March 17, 2011

($___$)

sbbkan kelas minggu ni dah abeh, saje la godeh2 blog org lain cari tutorial nk pakai shawl n tup2 terjumpa blog sherah nih.. sebabkan tade keja, saje la bace2 n terjumpa cara nk dapatkn earning kt blog..

fuhh memang dah lama cari yg selain nuffnang.. bukan utk blog ni, tapi utk blog akak aku nana KPOP.LYRICS yang penuh ngan lirik lagu2 korea n memang ramai dijenguk bebudak yg minat kpop ni dr mcm2 negara.. pada aku sayang lah blog traffic tinggi tp tak dapat earning byk kan.. nuffnang memang ciput je..

jadi sesapa nak dpt side income dgn memblog or saje suke2 nk menambah sidebar mcm aku ni, sila-sila lah cuba Heart Beat nih.. cam lagu 2pm lak an.. listen to my heartbeat beat beat beat.. ngehehe~~ ni aku letak tutorial dia yg aku amik dari blog sherah.. time kasih bebanyak atas info yg bergune nih.. sharing is caring la katakan.. :)

1. ok, memula korang click mende bawah ni..



2. Pastu click Icon Hearbeat.my (yang gambar love love terkeluar tu.. ngehehe~~)

3. Click CREATE ACCOUNT pastu isi la ape2 yang berkenaan..

4. Letak Password Email Address pastu I agree HeartBeat's Terms of service pastu continue.

5. bila dah create account, click kat Join HB!Affiliate..

6. Click Online Application(cari la ade kat bawah2 sikit tu.. pastu isikan maklumat yg patut..)

7. Pilih cara pembayaran yang korang nak, pilih agree pastu click continue

8. Pastu korg click GET A CODE

9. Copy Code yang korang nak.. ada macam2 style.. ikot suke kome le..

10. Copy lah mende dalam bulat merah tu then pegi blog Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript > paste kan code yang korang dah dapat tadi > save. letak la kat mane2 korang rase bes..

11. Haaa sekarang pegi cek earning kat My HB!Affiliate

Ape?? 0sen? hehehe.. rajin2 la promote mende alah ni kt kawan2.. soh dorg click iklan HeartBeat yg korg dah letak kat blog tu.. yang kat sidebar atas sekali tuh.. sekali click dapat RM0.04.. sikit-sikit lama-lama jadi banyak-banyak lah.. ngehehe.. selamat mencuba! jgn lupa click kt blog aku tuh.. sumbangkan lah 4sen sehari.. seminggu 28sen.. sebulan 1.20sen.. alaaa sikitnye! wuwuwu~~

2 comments:

jordan said...

ye~ saya dah tekan! haha! sembangat!

♥ mArumAru ♥ said...

waaaa time kasih kerana menyumbang 4sen.. ngehehe.. ni kira cam menabung la ni.. :p