Thursday, June 25, 2009

dUa hari di tCs...~

ari ni n smlm aku teman fatin gi wat pngesahan sijil2 n borang kt skulah.. dia dh nk gi dh utm.. jauh dowh.. skudai tu.. xpe2.. jnji kwn2 aku brjya,aku pon gumbira.. setibanya kami di skulah brsame kancil kuning keemasan milik fatin, ktorg pon mlangkah kua dgn megahnya.. wahhh tarcisian convent.. suda lame xgi skulah ni.. windu je.. samat aku xpegi plok pagar skulah tu.. hehe.. mlangkah msk je pagar ktorg pon nk pegi ar jumpe mak guard.. eh.. pak guard ar.. muda lak tu.. kami pon tnye la..

"pakcik, nk pegi pjbt leh?"
"kamu x-student k?"
"aah. nk kna pkai pass ke pakcik?"
"xyah2. msk je.."

sian bro ni kna pggl pakcik.. aku mmg sume laki pggl pakcik.. ngahahaha.. tp plek gak ar, dlu mse mak guard tu jga siap kna sign2 lg.. kna pkai pass plawat lg.. adakah sistem kselamatan tcs suda trjejas? atau bro tu pantang nmpk pompuan tros bg msk? wallahualam.. kami pon pegi la ke pjbt.. pndang kiri, pndang kanan..

"ne la auntie ni.." fatin mula brtny..
aku pon jwb.. "mkn kot.. td rmai je kt kantin tu"

tak smpai seminit dtg la auntie2 pjbt tu..

"ye amoi, mau apa? skang blaja mana?"auntie mule brtnye..
"sy kt usm amik social sc.. dia ni br nk msk utm amik fizik.. ni nk mntk pngesahan la ni.."aku mmblas..
"pn lee takde ari ni.. pergi anta budak2 kt sri puteri.. debate.."kata auntie kpada kami..

kami pon dok pinga2 smbil brbisik2.. last2 kami bg ar gak kt auntie tu sbb tamau keja xslesai.. auntie tu soh dtg blk sok hariny..

kami yg masih dlm keadaan trpingga2 bergerak ke kantin.. dh lame xminom milo kt cni.. rutin harian tu stiap kali waktu rehat.. mkn idak ape idak, just bli milo je.. tahan tol peyot aku dr kol7.20am smpai 1.45pm ye.. hehe.. hrga standard lg, rm1.30.. tp xssdap dlu.. milo bancuh kot.. dlu milo original kua dr kotak.. tiap tahun harga naik.. aku igt lg mse form1, 90sen.. form2, rm1.. form3,rm1.10, form4 rm1.20 n last form5 rm.130.. ish3... pas minom milo kitorg pon blah ar..

esok hariny kami dtg kembali.. dgn pelbagai mslah yg menimpa, trpaksalah aku merempit dgn skuter merah yg cumil ni ke umah fatin.. pergi la kami ke skulah.. xyah jmpe pak guard.. aku wat isyarat je dia dh kasi msk.. ish3.. samat kami budak2 baik.. sesampai je kami ke pjbt, trun la pn norizan, ckgu kelas 5hibiscus yg kami rindui.. wahh..

"makin cun ye ckgu skang ni.. sy smpai dh xcam.." kata aku pas brslman ngan beliau.. bkn nk bodek ye.. hehe..
"ooo dh xknal saya ye.. mana lain ny.. tp de la prubahan skit2.." kata beliau yg trsipu2 malu..

pastu dtg ar lak pn noriza n pn hasnah..

"sy mcm knal awk ni.. tp makin putih.. almaklumlah pkai fair n lovely.. makin kurus lak tu.."kata pn noriza kt aku..

trsipu2 malu aku kt ctu.. ngahahaha.. fatin yg tgk aku trsipu2 hnya mngangkat kening double-jerk kt aku.. ala fatin bg ar aku pasan jap.. since dok penang, family aku ckp aku dh makin gelap.. bg ye aku pasan2.. hehe..

then cik saskiah lak dtg.. kami pon brsembang smpai lupe nk pegi jmpe auntie tu.. hehe.. aku tau ckgu2 ni bkn igt pon name kitorg.. name aina gak yg disebot.. aina kn glemer.. uwaaaaaaaaaaaa.. kecik ati.. xpe2.. yg pasti ckgu2 tu yg tego ktorg dlu.. maknany dorg still igt laa kt kami yg cumil ni.. lgpon aku phm, xkn la dorg nk igt kn.. dorg kn de beribu2 berbillion2 pelajar.. tp gumbira gak ar, at least dorg igt kt kami yg xbpe menonjolkn dri ni.. kami xske publisiti.. hehe.. macih ckgu sbb ajr kami.. wpon ari cikgu dh lpas nk ckp gak macih.. hehe.. tnpa korg kitorg dak2 tcs xkn brjya ke tahap ni.. jasamu dkenang sntiase.. cewahh aytku...

ni bpe keping pic yg smpt aku snap.. cian fatin kna ikot pangai nakal aku ni.. hehe..

..SMK Tarcisian Convent, Ipoh...

bOys r nOt aLLowEd!!!

kt cni la aku dok jln2 ble xd kelas.. hehe..

kantin tmpat aku bli miLo, kopok bantal n jambu..

badminton court tempat kami wat bulat separuh2 n dok kt tepi longkang waktu rehat mse dewan xleh msk..


kt dewan ni ar kna brdiri smbil dgr ucpan2, kna spotcheck budak2, main basketball n badminton, blakon ats pentas tu n tmpt kitorg wat bulat beshOr2 mse rehat..

kt pdg ni ar jatuh trgolek, brlari bkejaran.. ngahahaha..

kt pgar ni la kami geng2 merempit memboloskn dri dgn moto masing2 tatkala loceng berbunyi..

tmpt aku n milla brdating 1mse dlu.. hehe..

wpon dh 3tahun tgglkn skulah, aku xmalu nk ngaku aku ni dtg dr tcs.. wpon xsegah mckk, anderson etc. n bangunan yg agak usang, tp kt cni la lahirny ank2 tcs yg brjya.. xkira ar skulah korg glemer tahap cipan pon, aku still syg skulah ni.. hehehe... pnat dh mmbebel.. baibai sume..

5 comments:

penakarat said...

sekolah bersih,pelajar sihat....sekolah sihat,pelajar cacat...huahuahuahuahua....
old da memory always bear in our head every single moment after we left skool...miss my beloved King Edward VII Secondary School Taiping....Magni Nominis Umbra!!!!

♥ mArumAru ♥ said...

ewahhh.. ne de pelajar cacat..
sekolah sihat, pelajar sihat..
huh.. tcs da best!!~

penakarat said...

premier skool alyways da besh!

♥ mArumAru ♥ said...

btol3...
hehe..~

muyyaQ said...

agak bising gak skulah tcs nih hari2. isnin - jumaat tu taulah.,. mmg ade kelas. ni tak sabtu ahad pon bising.. memekak je.. aku nak tido pon xleh..

tp pe pe pon.. muahaha.. sarapan, lunch, dinner = tgk dak2 skulah tcs ni je la..