Thursday, June 18, 2009

manisnye si guLa kapas..

brsempena ngan name blog aku 'sweet as cotton candy ni', aku nk cite serba skit psal gule2 kapas yg lembut, manis n lemak brkrim ni.. gule2 kapas ni sbnrny telah diilhamkan oleh manusia brnama William Morrison ngan John C. Wharton. tp, mse awl2 dlu cotton candy ni lebih dkenali sbg fairy floss.. mse tahun 1920 br ditukarkan name jd cotton candy.. dorg mmprknalkn fairy floss ni mse 1 fair ni laa.. n dorg brjya mngumpulkn untung sbnyk 68655 boxes dgn harga $0.25.. kayo den.. slain tu kt US dorg de smbot Cotton Candy Day pada 7 december.. aku pon tatau sbb pe dorg smbot sbb aku ni bkn org US.. hehe..

aku ni suke sgt mkn bnda2 manis.. lolipop ar eskem ar.. yg plg aku ske sjak zmn pak kaduk lg, gule kapas la yg jugak dkenali sbg cotton candy.. mmg dr kecik aku pantang nmpk bnda ni.. siap kali nmpk msti merengek soh mak ayh aku bli.. bkn stakat mse kecik je, smpai skang pon aku ske gile ngan benda lembut kaler pink ni.. eh de gak kaler lain aku pnah nmpk cm biru, ijau, oren.. abaikan.. stiap kali jln2 je, ayh aku msti singgah isi minyak kt stesen minyak.. mmg la isi minyak kt stesen minyak, xkn stesen ketapi kot.. huhu.. stiap kali ayh aku benti msti aku mntk duit kt mak brg seringgit dua utk mmbli bkalan spnjg prjlnan.. disebabkn mak mmg baik ati dia akn bg lebih skit.. tambah2 lg ble aku wat muke excited ble nmpk bnda pink tu gantung2 disebalik cermin mart tu.. macih mak.. hihi.. kdg2 aku jumpe gak bnda kaler pink ni kt psar mlm... rmai yg xcaye.. tp ni la kbnranny.. ble jmpe je, xsmpat nk rengek2 ayh ngan mak dh ckp.. 'tu gule kapas tu.. nk la tu..' akhirnya dpt la aku dua bijik n mmbawany dgn ati yg gumbira smpai dak2 kecik yg de kt ctu sume pndang aku.. huh.. ape pndg2.. xbleh... ngahahahaha.. ini adalah hiperbola semata2 ye.. aku dak baik.. dak2 kecik tu pndg aku senyum2 wat muke bangga je.. hehehe.. yg mnggumbirakan ati aku, rini aku pat lg mamam cik gule kapas yg aku bli kt psar mlm labu tu.. wpon aina, fatin n zima wat pndang xpndang je ngan kegiatan kanak2 aku..yg pasti mreka telah mmberi smgt yg padu disebalik pandangan mreka.. uwaaaaaaaaa... nk bli gula kapas pon xleh.. ape salah aku??!! aku tau korg nk tp korg malu2.. ngahahahahaha..~

ni sume muke excited aku tatkala mndpt sbijik cotton candy dr abg yg jual tu.. (bkn pat free pon..)

cotton candy sebelum menjadi mangsa keganasan

cumilny mcm awan trbang..

br nk tgkp pic skit dh jd penyek cmni... uwaaaaaaaaaaa...

penyek pon penyek laa. jnji sdap.. ngahahahahahaha..


diam xdiam dh abeh sebijik cotton candy aku makan.. ala td dh offer kt mak dh, mak yg tamau.. hehe.. yg pasti aku sgt hepi!!!!! terbang terbang... lalalalalalalala..~

6 comments:

setahun jagung said...

bkn mo bg skit~ mencii~

♥ mArumAru ♥ said...

ngahahaha..
nah ckit je..

ratu sulaman. said...

hehehehe. ada blog ye skang? ;)

♥ mArumAru ♥ said...

ni sape ye?

Anonymous said...

aku dipaksa bg cmment..
errhhh..
sumpah gmbr ni cmey2

♥ mArumAru ♥ said...

ngahahahahaha~
macih juju...